lauantai 9. maaliskuuta 2013

Suklaatäytekakku

Tänään tein varsinaista suklaafanin unelmakakkua. Slurps. Pohja on suklainen, välissä suklaamoussea ja vadelmahilloa. Pinnalla suklaakuorrutus ja pursotukset moussea. Testasin kakkuun Dr. Oetkerin kakkumoussea pussissa olevalla täyteläisemmällä versiolla. Mousse on hyvän makuinen, mutta mielestäni vähän liian löysä rakenteeltaan kakun täytteeksi. Ensi kerralla lisään moussejauheen sekaan liivatejauhetta, jotta saan tuhdimman lopputuloksen. Mutta kakku on herkullinen ja hyvin täyteläisen suklainen!

Pohja:
115 g voita
1,3 dl sokeria
2 munaa
1,3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaota
Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Kumoa taikina voideltuun vuokaan ja paista 180 asteessa noin 15 min. Tällä ohjeella tulee pienehköön sydänvuokaan noin 5 cm korkea kakku. Jos haluat paksumman kunnon kakun tuplaa pohjan ohje ja lisää paistoaikaa 10 min. Kumoa paistettu pohja leivinpaperin päälle jäähtymään.


Puolita jäähtynyt kakku. Valmista mousse pussin ohjeen mukaan. Kostuta pohja ja levitä sille reilu kerros vadelmahilloa ja paljon suklaamoussea. Yli jäävä mousse käytetään pursotuksiin.


Kostuta päälipuoli ja levitä sen päälle vadelmamarmelaadia. Käytin siis väliin hilloa, koska se oli maukkaampaa ja päälle marmelaadia, koska se on rakenteeltaan sileämpää ja suklaakuorrutusta varten on tarkoitus saada kakulle mahdollisimman sileä pinta. Laita kakku jääkaappiin odottamaan ja valmista suklaakuorrutus.

Paloittele ja sulata vesihauteessa 130 g tummaa suklaata. Kuumenna (älä keitä!) kattilassa 1 dl kuohukermaa. Yhdistä sula suklaa ja kerma, sekoittaen niin kauan, että saat tasaisen seoksen.


Anna seoksen jäähtyä haileaksi samalla hiljalleen sekoitellen. Kumoa seos kakun päälle ja levitä esim. isolla veitsellä tasaiseksi. Seos riittää myös reunoille. Laita sydämet kakun päälle ja sit kakku jääkaappiin jähmettymään. Kun suklaa on sen verran jähmettynyt, ettei tartu enää hipaisusta sormeen voit tehdä pursotukset moussesta. Valmis kakku alla.

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis ja varmasti myös hyvänmakuinen kakku!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Kakku on erittäin täyteläisen suklainen, eli takuuvarma suklaafanin kakku!

    VastaaPoista