perjantai 4. lokakuuta 2013

Tiikerikakku

Leivoin tän kakun viime viikolla, joten se on jo moneen kertaan syöty, mutta laiskuuttani en saanu siitä tarinoita aikaseks tänne :D Nythän on menossa se Koko Suomi Leipoo-ohjelma, jossa ekana työnä tekivät juurikin tiikerikakun. Siis helppo peruskakku ja paikalla piti olla Suomen 12 parasta kotileipuria... ja oliko niin, että kolme heistä epäonnistui täysin! Miten se on mahollista? No joo, oisin varmaan itekkin ihan kipsissä, jos pitäs kondiittorien valvovan silmän alla ja telkkarikameroiden edessä leipoo, että lopetanpa ihmettelyni tähän :P

Tiikerikakku: 

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
Mittaa kulhoon 3 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta ja 2 tl vaniljasokeria, sekoita ainekset keskenään. 
Vatkaa 200 g pehmeää voita ja 2 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. 
Lisää kolme munaa yksitellen, reilusti vatkaten. 
Lisää jauhoseos joukkoon. 
Ota nyt noin kolmasosa taikinasta eri kulhoon ja lisää siihen 1/2 dl maitoa, sekä 1/2 dl kaakaota. 
Lusikoi vaaleaa taikinaa vuokan pohjalle, lisää tumma taikina ja vielä päällimmäiseksi vaaleaa taikinaa. 
Paista kakku uunin alatasolla 55 min. 
Ota kakku uunista, anna jäähtyä vähän aikaa. Aseta lautanen kakkuvuokan päälle ja kiepsauta kakku ympäri.



























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti