Tiikerikakku:
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Mittaa kulhoon 3 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta ja 2 tl vaniljasokeria, sekoita ainekset keskenään.
Vatkaa 200 g pehmeää voita ja 2 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kolme munaa yksitellen, reilusti vatkaten.
Lisää jauhoseos joukkoon.
Ota nyt noin kolmasosa taikinasta eri kulhoon ja lisää siihen 1/2 dl maitoa, sekä 1/2 dl kaakaota.
Lusikoi vaaleaa taikinaa vuokan pohjalle, lisää tumma taikina ja vielä päällimmäiseksi vaaleaa taikinaa.
Paista kakku uunin alatasolla 55 min.
Ota kakku uunista, anna jäähtyä vähän aikaa. Aseta lautanen kakkuvuokan päälle ja kiepsauta kakku ympäri.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti